Perşembe, Ağustos 19, 2010

iyi çocuklar..

iyi çocuklar vardır iyi ailelerin terbiyeli efendi erkek çocukları," doğru " ile büyürler.Sıcak bir mayıs akşamüstünde camdan bakan sessiz, yedek mahalle maçı futbolcuları..İzlerler, gözlerler.Yürürken adımlarını sayan küçük adamların hatta küçük şirin şarkıları da vardır.Çizgi filmler gibi renkli , anne baba kavgaları kadar dengesiz ve olağan, yani orta şizofren masal kahramanlarıdır bunlar.Gerçektirler ama fark edemezler ve yürürler sadece.Bazıları vardır konuşur hep anlatır kelimeleri yetmez anlatacaklarına ya da sözcüklerin oluşma hızı daracık gırtlaklarından çıkarken, kimisi yazar sessizce bir köşede oyun arkadaşı kağıt kalem olur bu modellerin, bazıları da şarkı söyler tınısı kendi dünyalarından , oraya ait olmayanların dinlerken sadece hayran olabilecekleri güzel melodileri olan şarkıları söylerler.

bir de küçük parmaklarının kullanmalarına izin vermediği toka sahibi arkadaşları vardır onların. Babalarının bahçesinde küçük prenses hayalini yaşayan minik meleklerdir onlar.Elbet bir gün o bahçenin ötesinde başka bir yerde kendi toprağında meyvelerini besleyen kraliçe olmak isterler.Bilirler ne gerek vardır adımları saymaya yürürken ya da şarkılar söylemeye atlarlarken iplerin üstünden.Bahçede onların, ip de ve babalarının şarkıları da.Ya onların olamayanlar ?

Tezatlar güzeldir ya , yanında bir insan bırakmayan yanında en çok insan bulunduranı sever ya da tersi olur hani; gerçekte yaşayanla, duygularında yaşayan da bulur birbirlerini. İster biri mars diğeri uranüsten olsun zıttır bunlar.Ateş ile suyun buluşması gibi elbet bir taraf feda eder kendini.. üzerine binlerce şarkıların bestelendiği, şiirlerin yazıldığı o üç harfli kelime "aşk" ile inleyerek feda ederler hemde! Peki kim eder ki , kendini sevmek varken dünya etrafında dönecek iken ne gerek var sönmeye hava olmak isteyen zaten hep sudur.Peki su akmaktan yorulursa ne olur ? Buz. Buz gibi olur o küçük şarkılar, mayıs akşamüstü dinginlikleri ise ateş! Velevkin gidilecek yer yine topraktır.Toprakta birleşmek üzere daha yazılacak çok şarkı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder